Onderwijsloket Midden-Brabant organiseert:

De Onderwijsreis.

De Onderwijsreis is een event voor iedereen die geïnteresseerd is om in het VO, VSO en MBO te gaan werken. Of je nu starter bent, een studiekeuze gaat maken of je werkervaring uit het bedrijfsleven wil inzetten in het onderwijs; dit event is er voor jou. Een inspirerende bijeenkomst waarbij je 2 kennissessies kunt bijwonen. Kennissessies die passen bij jouw situatie, jij maakt de keuze, doelgerichte informatie dus. Onze deskundigen maken je wijzer over alles wat er bij komt kijken om leraar te worden. Tevens bieden we je een inspirerend verhaal aan over de internationale onderwijsreis die Erik en zijn broer Luuk maakten. Ga je mee?

Datum: maandag 4 oktober 2021

Tijd: van 15.00 - 18.00 uur

Locatie: Seats2meet Tilburg Spoorzone 

Programma:

14.30 uur: ontvangst en inloop

15:00 uur: opening event

15.10 uur: Erik en Luc Ex, van Finland naar Singapore

16.00-16.50 uur: expeditie-ronde 1

17.00 -17.50 uur: expeditie-ronde 2

18.00 uur: einde/sluiting event

Welke kennissessie kies jij?

1. Werken in het onderwijs als universitair opgeleide docent

Je bent afgestudeerd academicus en wilt leraar worden. Welke academische routes zijn er naar het leraarschap? Hoe ziet het leertraject er uit? Je ontdekt het bij deze expeditie.

2. Carrièreswitch naar het onderwijs

Je werkt in het bedrijfsleven of in een andere publieke sector en overweegt een carrièreswitch naar het onderwijs. Je weet niet goed waar te beginnen. Deze expeditie is een verkenning van de mogelijke routes naar het onderwijs. 

3. Schakelmodule Leraar gezocht! 

Je zit in havo- 5 of vwo-6 en bent bezig met je studiekeuze. Docent worden is voor jou een van de mogelijkheden. Deze expeditie vertelt je over de schakelmodule, een module die je helpt oriënteren op een baan in het onderwijs. Deelname aan de volledige schakelmodule kun je inzetten als profielwerkstuk.

4. Trainee in onderwijs als afgestudeerd academicus

Deze expeditie gaat over het traineeship voor maximaal 7 jaar geleden afgestudeerde academici met hart voor het onderwijs. Je hebt een maatschappelijke betrokkenheid, wil het onderwijs in de breedte leren kennen en met een groep gelijkgestemden (mede-trainees) samen het onderwijs van de toekomst verbeteren. 

5. Hybride docent; werelden combineren

Deze expeditie is er voor mensen die hun expertise, opgedaan in hun loopbaan, willen overbrengen aan leerlingen en studenten in VO en MBO, vanuit een passie voor onderwijs. Zie jij een structurele combinatie van deze twee werkkringen als een ideale vorm om je talent en drijfveren tot recht te laten komen? Dan is deze expeditie er voor jou.

6. Beroepsbeeld leraar; kansen in het onderwijs 

Àls je dan eenmaal werkt in het onderwijs: welke loopbaanpaden zijn dan mogelijk? En wat kan dat voor jou als startende leraar betekenen? Dat onderzoeken we in deze expeditie. 

7. Leren en werken in een VO-opleidingsschool

CIO: Collega in opleiding, zo wordt je genoemd als je de route naar docent gaat volgen. Elke docent wordt opgeleid in het werkveld. De opleidingsscholen spelen hierin een cruciale rol. Deze expeditie geeft je inzicht in de werkwijze van een opleidingsschool. 

8. Het Mbo als werkveld

Je kijkt uit naar een baan in het mbo. Als docent in het mbo bereid je studenten voor op de arbeidsmarkt. Het mbo leidt studenten op tot vakmensen. Wat betekent dat in de praktijk? Deze expeditie is gericht op toekomstige onderwijspotentials in het mbo. 

Gastsprekers

Luuk en Erik Ex zijn 2 broers die met een bus van Finland naar Singapore reisden om het onderwijs in diverse landen te ontdekken. Ze delen hun ervaringen met jou!

Inschrijven 

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Heb je (praktische) vragen over het event?

Neem dan contact op via [email protected]

Mis geen enkel bericht en volg ons op

Built with